|
|
| Mariana . . . . | |
| | Autor | Poruka |
---|
I love Chivis Admin
Broj poruka : 550 Points : 1023 Datum upisa : 18.12.2009 Godina : 28
| Naslov: Mariana . . . . Čet Apr 15, 2010 1:31 am | |
| Sinopis ! - Ljubav izmedju Mariane i Rikarda je jaka,cvrsta,puna strasti sve do trenutka kada ona odlazi iz sela,i odlazi u drugi grad zbog njene bolesti.Rikardo saznaje da je Mariana mrtva i zeni se Rakel,Mariana dobija pismo u kom pise da je Rikardo nastradao u saobracajnoj nesreci. . . Nakon par meseci,Mariana se vraca u swoje rodno selo, i saznaje da je Rikardo ziv i da se ozenio Rakel,ali Mariana saznaje da ceka njegovo dete . 1 . epizoda . Jutro je.Selo se budi.Mariana je budna i gleda kroz prozor. Mariana : Rikardo,ljubavi moja znam da ces me cekati,i da me neces izdati nikada.(place). Blanca : Gospodjice stvari su vam ispred,sve je spremno. Mariana : Jer je dosao sofer ? Blanca : Jeste.Mozete da krenete,mnogo cete nam nedostajati. Mariana : Jooj Blanca,i vi cete meni,i moja sestra i ti,swi swi swi.(zagrljaj). - Mariana silazi dole. Ana : Seko,stvari su ti u kola,sofer je stigao mozes da krenes (zagrljaj). Mariana ulazi u kola,i mase im. - Ana i Blanca su ostale da masu Mariani. - Mariana prolazi pored Rikardove kuce : Rikardo,cekaces me.Moras da me shvatis (uzdahnula je). - Rikardo se probudio,ali je jos u krevetu . Rikardo : Eva.(doziva je). Eva : Izvolite gospodine ? Rikardo : Skuvaj mi kafu i donesi mi jutarnje novine. Eva : Odmah gospodine. Rikardo : Eva,Eva jer me zvala Marianice ? Eva : Nije gospodine niko zvao. Rikardo : I gde je moja mama (ustaje). Eva : Otisla je s vasim ocem do grada. Rikardo : U redu,slobodna si . Rikardo ustaje,i gleda kroz prozor i s prozora se vidi Marianina kuca Rikardo : Mariana,ljubavi moja,2 dana se nismo culi.(okrece telefon). Blanca se javlja : Halo. Rikardo : Zdravo Blanca, jeli Mariana kuci ? Blanca ne zna sta da kaze : Gospodine Rikardo,Mariana je upravo izasla. Rikardo : A znas mozda gde je ? Blanca : Ne znam (spusta). Ana : Ko je zvao Blanca ? Blanca : Gospodin Rikardo,i trazio je Marianu. Ana : Zapamti da ne smes da kazes da je Mariana otputovala,makar rekle da je mrtva. Blanca zbunjena : U redu gospodjo. - Mariana je i dalje u putu,misli na Rikarda. " Rikardo,ljubavi moja.Bilo nam je tako lepo,bice nam jos lepse kad se ja vratim,sigurna sam u to, vencacemo se " Sofer : Gospodjice, jer u hotel Romaca u Majamiju ? Mariana : Pa jedino nam je taj blizu,da u taj cemo. Sofer : U redu gospodjice. - Nakon par sati . . . . Blanca je posla u kupovini,srela je Evu . Eva : Dobro jutro Blanca. Blanca : O Eva,dobro jutro. Eva : Pa kako si sta ima novo ? Blanca : Kod mene,ma nista znas i sama sve po starom. Eva : Gde je Mariana ? Ne vidjamo je ? Blanca : Pa zar trebate da je vidjate ? Eva : Pa dolazila je svaki dan pre. Blanca : Pre (odlazi). - Rikardo doruckuje,dolaze mu roditelji. Nevena : Dobro jutro sine. Rikardo : Dobro jutro mama. Marian : Zdravo sine . Rikardo : Zdravo tata. Rikardo ustaje. Nevena : Sine,gde se zuris ? Rikardo : Idem do Mariane,nisam je video 2 dana,danas je treci. Nevena : A ti bas moras od rano jutro da me iznerviras ? Rikardo : Volim je mama,cao. Nevena se krevelji : Volim te mama.Bezobraznica jedna. - Mariana se smestila u hotel . Sisla je na dorucak . Kelner : Izvolite gospodjice. Mariana : Puno vam hvala. Kelner : Izvinite me. Mariana : Kelner,kelner,momenat. Kelner : Izvolite ? Mariana : Jer ima ovde telefon ? Kelner : Naravno,imate odmah kad se udje u hotel. Mariana : Hvala vam puno,moram posle da obavim jedan poziv. Kelner : Svakako gospodjice kad hocete. Mariana : Hvala - Ana je u dvoristu,ljulja se. Nailazi Rikardo na konja : Dobar dan Ana . Ana uplaseno i zbunjeno : Dobar dan Rikardo . Rikardo : I Mariana gde je ? Ana : Mariana,Mariana gde je ? Rikardo : Da sta ti je,sto drhtis ? Ana : Ja ? Ma jok cini ti se,gledala sam horor film.Znas kako je strasan. Rikardo : U redu (polazi unutra). Ana : Gde ces Rikardo ? Rikardo : Idem kod Mariane,ona je verovatnu u sobu ? Ana : Ne,nije Rikardo. Rikardo : Pa gde je onda.Bere cvece pozadi ? Ana : Ne :( Rikardo : Gde je Mariana ? Ana : Mariana je otputovala. Rikardo : Salis se zar ne ? Ana : Ne salim se,ozbiljna sam. Rikardo : Nemoguce,kad je otputovala gde ? Sto mi se nije javila. Ana : Ne znam,ali morala je da ode. Rikardo : A zasto ?Reci mi razlog. Ana : Recicu ti istinu.Mariana je otputovala zauvek. Rikardo : Ali gde je otputovala ? Ana : Mariana je mrtva. Rikardo sokiran : Sta ? Ana : Da,ona je mrtva. Rikardo : Lazes me,poceo je da drhti. Ana : Da istina je,i molim te da ne dolazis vise ovde nikada. Rikardo : Boze (odlazi slomljen).Mariana. Ana ga gleda i place : " Bicete vi srecni jednog dana,sigurna sam" (u sebi je rekla i uzdahnula). Blanca : Sta si rekla Rikardu ? Ana : Rekla sam da,da je Mariana mrtva. Blanca : I sta cemo sad da kazemo Mariani. Ana : Kad nazove recicu joj nesto. Blanca : Pa na vezi je. Ana se javlja : Halo/ Mariana srecno : Zdravo seko kako si ? Ana : Ja divno ti kako si ? Mariana : I ja sam super,sve je super.Od sutra pocinjem sa terapijama. Ana : Divno,jedva cekam da se vratis. Mariana : Boze zdravlje,nego jer je dolazio Rikardo ? Ana : Rikardo ? Ne nije dolazio,zvao je jutros/ Marii : I sta ste mu rekle ? Ana : Blanca se javila i rekla da si otisla negde,a naredicu cuvarima da ne pustaju ga unutra. Mariana : Dobro seko.Cujemo se.Pozdravi Blancu. Ana : Vazi/ | |
| | | I love Chivis Admin
| Naslov: Re: Mariana . . . . Čet Apr 15, 2010 1:32 am | |
| 2 . Epizoda . - Rikardo dolazi slomljen kuci,baca sesir i odlazi u sobu . Nevena : Eva,gde je moj sin ? Eva : U sobu gospodjo.Ne izlazi vec dva sata. Nevena : Boze,sta li se sad desilo (odlazi kod Rikarda u sobu).Rikardo,tu si sine (ulazi). Rikardo sedi i pije tekilu : Sta hoces mama ? Nevena : Sine,sta se desilo reci mi ? Rikardo : Nista se nije desilo,izlazi iz moje sobe. Nevena : Sine,zabrinut si reci mi ? Rikardo : Mama (ustaje),radi se o tome da je Mariana mrtva i da je nema vise (pije). Nevena : Sta?Ali kad kako ? Rikardo : To bih i ja voleo da znam. Nevena : Boze (prilazi Rikardu i tapse ga).Ostavicu te samog. - Mariana je izasla u setnju sama . Mariana seta i misli na Rikarda : " Rikardo,ljubavi,znam da cemo se vencati jednog dana,kad se vratim,kao sto smo mi to zamisljali,volim te" (u sebi). - Mariana ulazi u kafic. Mariana : Dobar dan. Kelner : Dobar dan gospodjice,izvolite ? Mariana : Jednu tekilu. Kelner : Odmah . - Nevena prica sa Rakel . Nevena : Ne znam sta cu da radim.Moj sin je voleo Marianu,ali ona je umrla,on je slomljen. Rakel : Procice ga,meni je muz umro i mnogo mi je bilo tesko . Nevena : Meni se ta devojka nije ni malo svidjala,ali sta je tu je,nisam imala nista protiv nje,ali nekako mi je delowala,uf ma ne znam ni ja. - Izlazi Rikardo,i krece ka vratima. Nevena : Rikardo,sine gde ces ? Rikardo tiho : Idem da prosetam mama. Nevena : Cuvaj se sine. - Anin suprug David se vraca s puta . David : Dobar dan Blanca. Blanca : Dobar dan gospodine. David : A moja zena tu je ? Blanca : U biblioteku je,sad cu da je pozovem. David : Vazi / Blanca : Gospodjo,stigao wam je muz. Ana srecna : David (izlazi).David ljubavi (zagrljaj). David : Kako si ti duso ? Ana : Ma nisam bas najbolje,ali sad sam presrecna. David : Epa super. Ana : Hoces da jedes ? David : Nisam gladan voleo bih da se prosetamo malo . Ana : Kako ti hoces...Idemo....Blanca ako Mariana zove,neka me pozove na mobilni,a da i neka ostavi njen broj pa da je nazovemo. Blanca : U redu gospodjo . - Mariana je u hotelu,na terasi odmara se .I pise Rikardu pismo . " Rikardo,ljubavi moja, morala sam da odem,objasnicu ti sve kad se vratim,sve je tako komplikovano,cekaj me,volim te,tvoja Mari" Mariana : Poslacu ti za neki dan ljubavi moja . - Rikardo jase konja. Rikardo : Mariana,ljubavi moja,ne mogu da verujem . Boze . - Posle nekoliko dana . . . Mariana vezba s doktorkom razne vezbe. Mariana : Doktorka,stanite ne mogu vise. Doktorka : Naravno,odmori se,slobodno reci kad ti pripadne muka. Mariana : Rikardo . Doktorka : Molim ? Mariana : Ma nista,ja to onako sama sa sobom . - Nevena nagovara Rikarda da se ozeni sa Rakel . Rikardo : Mama,izvini ja ne mogu da se ozenim njome. Nevena : Ali sine Mariana je proslost,Rakel je divna zena,i njoj je preminuo muz. Rikardo : Ali ja ne volim Rakel. Nevena : Zavoleces je,sigurna sam u to . - Ana i David su posli u kupovini. Komsika : Primite moje saucesce gospodjo. Ana : Sta lupas ? Komsija : I moje. Komsika 2 : I moje. Ana : Alo alo jer ovo skrivena kamera ili sta ? Komsika : Za Marianu,bila je jako dobra devojka. Ana : Mariana je ziva,i odakle vam to ? (ODLAZE) Eva je to cula . Eva : Mariana je ziva . Boze. - Rakel dolazi kod Rikarda . Rakel : Zdravo Rikardo. Rikardo : Zdravo Rakel. Rakel : Znam da ne zelis da se ozenis sa mnom,ali ja te preklinjem,zavoleces me,kunem se. Rikardo : Ay,ne znam stvarno.Nemam nikakvu ideju. Rakel : Ne treba ti nikakva ideja.Ozeni me . - Mariana je dosla umorna kuci,zaboleo je jako stomak i pocela je da povraca. Mariana : Boze,sta mi se desava.Da ne umirem mozda.Ne ne ne . | |
| Naslov: Re: Mariana . . . . Pet Apr 16, 2010 4:14 pm | |
| 3 . Epizoda . - Rikardo i Rakel prave svadnu.Ana to saznaje. Ana besna : Prokletnik,kako samo moze tako nesto da uradi mojoj sestri.UF mrzim ga. Blanca : Gospodjo jer vam dobro ? Ana : Nije mi dobro Blanca,imas zadatak da odes na Rikardovo vencanje i da saznas s kim se zeni ok ? Blanca : Kako vi kazete gospodjo.Izvinite me. Ana : Pozuri . - Mariana srecna,saznaje da je trudna. Mariana : Trudna sam,cekam Rikardovo dete,Boze hvala ti.Donecu na svet malog andjela . - Rikardo i Rakel su u crkvi vencavaju se . - Nakon toga prave zabavu. - Blanca dolazi kuci . Ana : Sta si saznala ? Blanca : Gospodjo,gospodin Rikardo se zeni sa Rakel,njegovom komsinocom. Ana : Rakel,uspela je da ga se docepa.Prokletnica jedna. Blanca : Izvinite me (odlazi). - Mariana dolazi kuci,srecna,presrecna,baca se na krevet. Mariana : Ja sam najsrecnija devojka na svetu. - Sutra dan.Rakel silazi dole. Rakel : Sta ti je to Eva ? Eva : Pismo za gospodina Rikarda. Rakel : Od koga je ? Eva : Ne znam. Rakel : Daj ga meni. Eva : Ne znam da li smem ? Rakel : Naravno,ja sam njegova zena. Eva daje . - Rakel otvara pismo i cita ga . Zatim ga odmah cepa . Rakel su sebi : Prokletnice,ziva je.Uf. - Silazi Nevena : Dobro jutro Rakel (poljubac). Rakel smoreno : Dobro jutro. Nevena : Rikardo,jos spava ? Rakel : Ma nema ga,izgleda da nije ni spavao nocas ovde . - Nakon 2 dana . . . Mariana zove Anu . Blanca : Halo . Mariana : Zdravo Blanca. Blanca : O Mari ti si kako si duso ? Mariana : Odlicno sam,imam jednu dobru vest za was. Blanca : Reci duso ? Mariana : Trudna sam,i cekam Rikardovo dete. Blanca : Stvarno ? Mariana : Da,i kako je on? Gde je Ana ? Blanca : Ma on je sigurno dobro,ne znam,a Ana jos nije ustala . Mariana : Dobro pozdravi je puno,i poljubac od mene cao. Blanca : Cao duso . - Silazi Ana : Ko je zvao ? Blanca : Mariana. Ana : I sta je rekla. Blanca : Da ona ceka Rikardovo dete. - Rakel,Rikardo,Marian i Nevena doruckuju . Rakel : Ljubavi,hoces posle da prosetamo malo ? Rikardo : Umoran sam Rakel,drugi put. Nevena : Rikardo. Rikardo je skocio od jednom : Nema sta Rikardo,necu da idem nigde sa Rakel,priporan sam na ovaj brak . (ODLAZI). Rakel : Rikardo,ljubavi stani / (baca salvetu i krece za Rikardom).Rikardo. - Mariana vezba sa doktorkom i misli na Rikarda . - Ana je posla da proseta sa Davidom . - Rakel ulazi za njim : Ljubavi,pusti ti nju.Ne ljutim se ja na tebe. Rikardo : Pusti me Rakel . Rakel : Gde ces ? Rikardo : Idem da spavam u drugu sobu . Rakel : Rikardo,stani (trci za njim). - Rarkel : Rikardo,Rikardo smiri se.Hajdemo da prosetamo | |
| Naslov: Re: Mariana . . . . Pet Apr 16, 2010 4:14 pm | |
| 4 . epizoda .
- Ana i David su u kafic . David : Ljubavi sta ti je ? Ana : Meni ? Nista. David : Kako nista,stalo si mi zamisljena ? Ana : Ma nedostaje mi Mariana,ne javlja se. David : Pa nema vremena,dobro je ona siguran sam. Ana : Ona je trudna David i ceka Rikardovo dete. David sokiran : Sta ? Ana klima glavom .
- Rikardo je video Anu.Prilazi joj . Rikardo : Dobar dan Ana. Ana : Rikardo (besna).Rekla sam ti da mi se ne javljas vise.Kako si mogao da uradis ovo mojoj sestri !? Rikardo : Ana,objasnicu ti sve,samo polako molim te. Ana : Slusaj,Rikardo.Nemas ti sta da objasnjawas ni meni ni Mariani. Rikardo : Ana,stani gde je Mariana sahranjena reci mi ? Ana : Nikad neces da saznas to,a jos nesto.Mariana je umrla cekajuci tvoje dete (odlazi).
- Mariana zove Anu . Ana : Halo . Mariana : Zdravo seko . Rikardo : Ana stani molim te. Mariana : Anii,jer to Rikardo vice. Ana : Ma ne,on ma ne loknice,cini ti se. Mariana : A gde je on kako je ? Ana : Pa ne znam,verovatno je kuci . Mariana : Pa jer je primio pismo ? Ana : Pismo (zbunjeno),ne znam,stvarno,verovatno jeste. Mariana : I jer je dolazio ? Ana : Bio je par puta,ali ga nisam pustala. Mariana : Dobro,kako ste vi tamo ? Ana : Mi smo super,kako si ti tvoja beba ? - Rikardo stoji i slusa . Mariana : Divno smo,svaki dan vezbam,i doktorka mi je rekla da ima nade. Ana : Divno,nista cujemo se.Cao/ / Rikardo : I ko je zvao ? Ana : A sta to tebe briga ko je mene zvao svasta/Idemo David.
- Mariana je na lap - topu . Mariana je srecna,slusa muziku . Mariana : Rikardo,ljubavi moja.
- Rakel besna,i Rikardo dolaze kuci . Nevena : Rakel duso sta ti je ? Rakel : Nista gospodjo,nista mi nije (odlazi). - Rikardo je seo . Nevena : Rikardo,sta se desilo ? Rikardo vice : Ne znam.
- Posle nekoliko dana . . . . Mariana je u bazenu kupa se,odmara i vezba .
Mariana : Doktorka jos koliko ima,umorile smo se ? Doktorka : Jos malo duso.Jos nekih pola sata. Mariana : Divno (pliva).
- Ana je kuci,cita jutarnje novine . Ana : Haaa.Blanca (vice). Blanca : Recite gosdpodjo ? Ana : Vidi (pokazuje joj novine). Blanca cita : Haaa,sta ako Mariana idi owo ? Ana : Toga se i ja plasim,da ne uradi nesto sa sobom . Blanca : Boze,samo da nam se ona vrati.
- Mariana je svratila na trafiku da kupi novine,uzela ih je stavila u torbu i otisla u hotel .
- Rikardo i dalje pije,misli na Marianu. Rikardo : Mariana (vice). Nevena : Sine,smiri se.Moras da je zaborawis. Eva : Gospodjo telefon za vas. Nevena izlazi : Ko me zove Eva ? Eva : Ja vas zovem,imam nesto vazno da vam saopstim. Nevena : Pa reci Eva ? Sta je to toliko vazno ? Eva : Vi znate,da za Marianinu sahranu niko ne zna ? Nevena : Vidis to je meni najvise cudno . Eva : Mariana je ziva .
- Mariana uzima novine,polako je okretala listove,i naisla na Rikardovu i Rakel svadbu.
Mariana sokirana,stavlja ruku na usta : Haa,Boze.Nemoguce.(place).
- Nevena : Odakle ti to Eva ? Eva : Marianina sestra Ana, je to rekla svi smo to culi.
- Ana pije kafu u dnevnu sobu,Eva je u kuhinji,zazvonio je telefon . Blanca : Halo. Mariana place : Blanca,zdravo.Mariana ovde. Blanca : Mariana duso,sto places. - Ulazi Ana. Mariana : Jer je tacno da se Rikardo ozenio,molim vas nemojte da me lazete sve znam. Ana otima slusalicu : Mari,duso,stani. Mariana : Recite mi Ana molim te, jeli to tacno ? Ana : Da,tacno je/ Mariana jos glasnije place. Ana : Ne smes da se uzbudjujes duso,smiri se. Mariana spusta. Ana : Mari,Mari....Spustila je.Boze. | |
| Naslov: Re: Mariana . . . . Pet Apr 16, 2010 4:15 pm | |
| 5 . Epizoda .
- Mariana se pakuje . Doktorka ulazi na vrata : Ti se vec pakujes duso ? Pa zar trebas u subotu da ides ? Mariana : Moram da idem doktorka,moram. Doktorka : U redu mila. Mariana : Vi ste zaista divna osoba,i doktorka i sve. Doktorka : I ti si meni omiljena pacijentkinja,stvarno si predobra. Mariana : Hvala vam .
- Ana je ispred kuce. Komsika : Dobro jutro Ana/ Ana : Dobro jutro .
- Rakel i Nevena pricaju . Nevena : Rakel duso,imam nesto vazno da ti kazem . Rakel : Recite ? Nevena : Mariana,Rikardova bivsa devojka je ziva. - Rikardo je u tom momentu naisao i cuo . Rakel : Da znam . Nevena : Kako znas duso ? Rakel : Poslala mu je pismo. Nevena : Sta ? Rakel klima glavom.
- Mariana javlja na Blancu da dolazi dana kuci . Ana ulazi : Ko je zvao ? Blanca : Gospodjica Mariana,danas se vraca. Ana : Sta ? Blanca : Posla je/
- Nevena : I gde je to pismo Rakel ? Rakel : Iscepala sam ga. Nevena : Duso,ne znam da li si ispravno uradila. Rakel : Naravno da jesam.Slusajte me.Mariana nikad nece da se vrati ovde,i Rikardo ce uvek da misli da je ona mrtva,a ona se nada da ce on da je ozeni.Razumes ? Nevena : Dobro si uradila mala :-) - Rikardo izlazi napolje/. Rikardo : Mariana,Mariana je ziva.Boze.Pismo (odlazi kod Ane).
- Ana i Blanca sredjuju kucu . Rikardo : Ana Ana (na konju,silazi).Zasto si me lagala ? Ana : O cemu govoris ? Rikardo : Mariana je ziva. Ana : O cemu ti to ? Rikardo : Mariana je ziva,siguran sam u to. Ana : Rekla sam ti da ne dolazis vise ovde. Rikardo : Ana molim te. Ana : Gubi se odavde . Molim te.Da je stvarno volis,ne bih joj naneo toliko bola i patnje. Rikardo : Ali . . . Ana ga isteruje : Gubi se .
- Mariana dolazi u selo,komsije gledaju,neki se cude,neki su srecni . Mariana : Sofer stani (pored Rikardove kuce). - Mariana izlazi,u dvoriste je bila Rakel . Mariana : Dobar dan. Rakel : Dobar dan,izvoli sta ti treba ? Mariana : Rikardo, jer je kuci ? Rakel : Uprawo je izasao negde,a ko si ti ? Mariana : Ja,njegova prijateljica. Rakel : Drago mi je, ja sam njegova zena.Rakel . Mariana : Rakel.(slomljeno) Rakel : Hoces da ga sacekas ? Mariana : Ne,neka idem ja.Kazite mu da sam ga trazila. Rakel : A vase ime ? Mariana : Ma samo recite prijateljica. Rakel : U redu,dodji ti slobodno kad zelis, jer si odavde ? Mariana : Da,nista idem ja sad,da vas ne zadrzavam,vidimo se. Rakel : A cekaj,sto mi ne kazes ime ? Mariana : Barbara.Barbara Castro. Rakel : Vazi Barbara.Vidimo se. - Mariana seda u kola i odlazi.Nilazi Rikardo na konja. Rikardo : Rakel,ko je dolazio ? Rakel : Bila je tvoja prijteljica,Barbara Castro. Rikardo : Barbara Castro ? Rakel : Da tako se zove. Rikardo : Jer si sigurna ? Rakel : Da. Rikardo zacudjen .
- Mariana stize na hacijendu cekaju je,sestra,zet i Blanca. Mariana izlazi iz kola Ana : Marii (zagrljaj). Mariana : Zdravo kako ste vi.Zdravo David. David : O Mari,kakwo iznenadjenje. Mariana : Blanca.(zagrlile su se). Blanca : Hajdemo unutra. Mariana : Hajde (sa suzama u oku). | |
| Naslov: Re: Mariana . . . . Pet Apr 16, 2010 4:17 pm | |
| 6 . Epizoda .
- Mariana i Ana su posle u setnju . Nailaze Rikardo i Rakel . Mariana sapuce Ani : Evo ga Rikardo (gleda ga zaljubljeno). Ana : Prostak,kako je samo mogao to da ti uradi. Mariana : Ali ja ga volim . - Rikardo je bacio pogled i ugledao Marianu,njih dvoje se gledaju zaljubljeno . Rakel ih prekida : Barbara (poljubac). Rikardo : Barbara ? Rakel : Pa sto se ne pozdravite ? Mariana : Zdravo Rikardo. Rikardo : Ma . . . Rakel zbunjena . Mariana : Pa ne secas me se.Ja sam Barbara Castro. Rikardo : Barbara (osmeh)/ Mariana se njemu osmehnula .
- Nevena je u basti,bere cvece .
- Rakel : Vodim ja vas na kafu ? Mariana : Ma neka,zurim se sad,drugi put. Rakel : Nemoj da me odbijes ? Mariana : Ma vrlo rado bih,ali zurim se . Rakel : Molim te.Rikardo nagovori prijateljicu da podje sa nama ? Rikardo : Hajde Barbara,podji molim te. Mariana : Dobro ako bas insistirate.Idemo.Ana ides sa nama. Ana : Pre bih u bunar skocila nego s njim da idem na kafu (odlazi).
- Nevenin sestric Sebastijan,zivi u Mexico Siti tamo studira .
- Rakel : Kelner.... Kelner : Izvolite gospodjice ? Rakel : Kmm km,gospodja Kelner : Izvinjavam se gospodjo,sta zelite da popijete ? Rakel : Tri kafe. Kalener : Odmah . / - Rikardo i Mariana se gledaju . Rakel : Pa Barbara,sta je tebi Ana ? Mariana : Ana meni,odkud ti znas Anu ? Rakel : Ma imali smo skoro sukob s njom. Mariana : Kakav sukob ? Rakel : Ma zbog jedne vestice,nije bitno . Rikardo besan : Rakel,da vise nikad to nisi rekla za Marianu,ona je bila postena i dobra devojka. Rakel : Da kako da ne. Rikardo : Izvinite me. Rakel : Rikardo stani...(ide za njim).Vrati se makar na pola sata mi ne pravi scandal. Rikardo se vraca i Rakel s njim . Rakel : Izvini Barbara,uvek kad spomenem tu vesticu,posvadjamo se . Inace on je prediva muz,uskoro i tata. Mariana : A trudna si ? Rakel : Nisam,ali kazem volela bih . Mariana : A pa lepo,zaista sad bih morala da krenem. Rakel : A ostani jos malo molim te. Mariana : Ali Rakel : Barbara molim te. Mariana : U redu. Rakel : Pa cekaj jer je tebi sestra bila ona Mariana ? Mariana : Mariana ? Koja Mariana, ja nju ne poznajem ? Rakel : Ma ne znam je ni ja,ali ta kucka je bila . Rikardo : Prestani da je vredjas Rakel,molim te . Rakel : U redu,pa jer se znate ? Mariana : Ja ne poznajem tu Marianu. Rakel : Ma ona je mrtva. Mariana : Mrtva ? Kako mrtva ? Rakel : Ma nemam pojma nije ni bitno. Mariana : E drustvo idem ja sad,vidimo se (odlazi). Rakel : Pa stani,Barbara....Eto vidis sta si mi naprawio ? Rikardo : Ja ? Rakel : Da ti (krece).
- Ana prica sa Blancom . Ana : Jos je pozvala i na kafu . Blanca : Ha, ju ju ju - Dolazi Mariana kuci . Ana : Zdravo Mariana kako si,kako je bilo ? Mariana : Ma divno je bilo,ona prica za mene kako sam ja nistarija, prokletnica,bednica nisam mogla to da slusam. Ana : I jer si joj rekla da si ti Mariana ? Mariana : Ne,neka ostanem ja njoj Barbara. Ana : A Rikardo ? Mariana : Njega mi ne spominji,molim te . . . Idem ja u sobu. Ana : Ako,idi odmori se .
- Rikardo i Rakel dolaze kuci . Nevena : Zdravo deco,gde ste bili ? Rakel : Ma bili smo na kafu sa Rikardovom prijteljicom. Nevena : A lepo,idite se odmorite,pa da rucamo . Rakel : U redu,idemo Rikardo. Rikardo : Imam da obavim nesto,dolazim brzo (odlazi)
- Mariana sedi u svojoj sobi i gleda Rikardovu sliku,ljubi je. - Rikardo dolazi na konja,i doziva je . Mariana izlazi na prozor . Rikardo : Mariana (osmeh). Mariana : Sta ces ti ovde ? Naredicu cuvarima da te ne pustaju ovde. Rikardo : Mariana,mozemo da ragovaramo ? Mariana : Naravno da ne, jer mi nemamo o cemu da ragovaramo. Rikardo : Kako da ne,sto si izmislila smrt,gde si bila reci mi ? Mariana : Idi molim te. Rikardo : Mariana,nemoj da zatvaras. Mariana je zatvorila prozor i gleda ga kroz zavesu kako odlazi . | |
| Naslov: Re: Mariana . . . . Pet Apr 16, 2010 4:19 pm | |
| 7 . epizoda .
- Rikardo ulazi u kucu . Rikardo : Blanca,dobar dan (polazi na gore,kod Mariane). Blanca : Gospodine,stanite. Ana : Ko je to usao Blanca ? Blanca : Gospodin Rikardo . Ana : Ha (polazi) Blanca : Pustite ga,neka razgovaraju.
- Rikardo polako otvara vrata na sobu i ulazi Rikardo joj prilazi . Mariana gleda njegovu sliku . Rikardo : I dalje me volis . Mariana : Haa,kako se usudjujes da udjes u moju sobu . Rikardo : Nemoj da glumis da me ne volis. Mariana : Sta ces ti ovde ? Sta ti treba ? Rikardo : Odgovori mi na jedno pitanje samo.Da li me i jos volis kao pre ? Mariana ga gleda .
- Ana i Blanca su u dnevnoj sobi,dole cekaju da Rikardo izadje.
- Rikardo : Odgovori mi,molim te.Moram da znam Mariana : Ja ne osecam nista prema tebi vise.Odlazi. Rikardo je sagnuo glavu i posao . Izlazi iz njene sobe . Mariana zatvara vrata,place i govori tiho : Ne volim te kao pre, nego te svakim danom volim sve vise i vise (plac).
- Ana : Sta je bilo Rikardo ? Rikardo : Ona me ne voli vise. Ana : Kako ? Rikardo : Rekla mi je to u lice sada. Ana se sazalila : Sedi,Rikardo molim te. Rikardo je seo . Ana : Voli te,ali nece da ti kaze, jer je slomljena. Rikardo : Mislis ? Ana : Sigurna sam u to /
- Mariana ceka na prozor Rikarda. Mariana peva tuzno : Jedno drugome smo duzno zloo,ti si meni zid, ja tebi isto,a u venama je ostalo samo mastilo crvenoo (place).
- Rikardo ide kuci . Ana : Tako da znas,hajde vidimo se cao. Rikardo : Cao Ana,pozdravi je od mene kad je vidis i kazi joj da ja nju i dalje volim - Mariana to slusa .
- Rakel i Nevena piju kafu u dvoristu . Eva : Gospodjo telefon za vas ! Nevena : Ko me zove Eva ? Eva : Vas sestric Sebastijan . Nevena : Sebastijan,ljubi ga tetka.(javlja se).Halo,Sebastijan. Sebastijan : Zdravo teto . Nevena : Kako si Sebastijan ? Sebastijan : Molim te me zovi kako se stvarno zovem a ne Sebastijan. Nevena : Ti to samo umisljas da se zoves Franko,tvoje ime je Sebastijan. Franko : Ne teto. Nevena : U redu,pa sta ima novo ? Franko : Ma nema nista,hteo sam da navratim malo kod vas ? Nevena : Svakako kad ti pozelis,tu sam ja kuci . Franko : Divno,ovih dana dolazim . Rakel : Ko vam je Franko ? Nevena : Moj sestric. Rakel : Axa,i dolazi ovamo ? Nevena : Jeste,ljubi ga tetka /
- Rikardo dolazi kuci . Rakel : Zdravo ljubavi (poljubac). Nevena :Zdravo duso . Rikardo : Zdravo :-). Nevena : Dolazi ti brat. Rikardo : Moj brat ? Koji brat ? Nevena : Pa Franko sine. Rikardo : Axa,kad ? Nevena : On meni kaze ovih dana ? Rikardo : Sjajno .
- Mariana,Ana,David rucaju . Mariana : Ja nisam gladna idem ja da prosetam malo . Ana : Mariana,pa nisi nista jela. Mariana : Ma ne mogu da jedem nisam gladna,nemam apetita danas. Ana : Hajde idi.
- Rakel je u dvoriste zaliva cvece . Ugledala je Marianu kako seta . Rakel : Barbara.! Mariana : O zdravo Rakel. Rakel : Hajde kod nas. Mariana : Ma neka. Rakel : Hajde sad se ne zuris. Mariana : Ma ne bih da smetam. Rakel : Udji . Nevena nailazi : Mariana !! Rakel : Gospodjo,dosla je Barbara pricala sam ti,Rikardova prijteljica. Nevena je izasla. Rakel : Pa ne znam sta joj je.Hajdemo mi ovamo.Pozvacu Rikarda. - Rakel : Rikardooooo (zove ga).Rikardo.Nema ga,izgleda da je otisao ponovo negde. Mariana : Nema veze.A zasto me je ona zena nazwala Mariana ? Rakel : Ma ne znam,prividja joj se ona Mariana izgleda.Kakwa prostakusa. Mariana : Ti to meni ? Rakel : Ma ne,onoj Mariani,recicu ti nesto. Mariana : Kazi ? Rakel : Ta Marijana je ziva. Mariana : Jel da,pa odkud ti to znas ? Rakel : Procitala sam pismo koje je ona poslala Rikardu. Mariana : I gde je to pismo, jer zna Rikardo za to ? Rakel : Nema pojma,iscepala sam ga.A dan pre toga mi smo se vencali.I nisam htela da on sazna da je ona ziva. Mariana : A vi ste vec bili u braku ? Rakel : Da,da,dan pre toga smo se vencali,ma bilo je i u novinama. Mariana : Axa,lepo. Rikardo : Dobar dan. - Mariana se okrece : Dobar dan. Rikardo : Kako si Barbara ? Mariana : Dobro hvala. Rakel : Sedi ljubavi (poljubac). Rikardo : Izvinite me. Rakel : Pa gde ces ljubavi,dosla je Barbara . . . Rikardo me ne voli (zaplakala je). Znala sam da nikad nece da zaboravi kucku. Mariana : A odakle vama ta informacija da je ona umrla ? Rakel : Ma ona njena sestra Ana jela govna. Mariana : Cekaj cekaj,ne kapiram. Rakel : Slusaj me . . . Ta Mariana je otputovala,ne znam sto,ali njena sestra je rekla Rikardu da je ona mrtva.On je bio slomljen,i posle toga on se ozenio sa mnom razumes ? Mariana : Da,ali iz ljubavi jel ? Rakel : Recicu ti istinu,nije. Mariana : Kako nije ? Rakel : Ozenio se sa mnom,da ne bih ostao do kraja zivota sam Mariani je pozlilo Rakel : Jer si dobro ? Mariana : Jesam,molim te mi daj casu vode,molim te. Rakel sipa vodu : Izvoli . | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Mariana . . . . | |
| |
| | | | Mariana . . . . | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |
|